Na optocht ook Leopold II-conferentie geannuleerd

© Céline

De optocht die de bijdragen van Leopold II aan de Brusselse architectuur wou huldigen, was al geannuleerd. Na felle protesten annuleert schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans (MR) nu ook de conferentie op het Stadhuis.

“De hommage werd door een aantal verenigingen slecht opgevat en we willen geen polemiek creëren”, luidt het in een persbericht.

Brussels Schepen van Stedenbouw en Patrimonium Geoffroy Coomans de Brachène (MR) was de initiatiefnemer van de huldiging.

Toen zijn plannen bekend werden, weerklonk er direct kritiek van onder meer Brussels parlementslid Bruno De Lille (Groen). Dyab Abou Jahjah's Mouvement X plande zelfs al een tegenbetoging. 

De lezing, getiteld Leopold II, la marque Royale sur Bruxelles zou normaal doorgaan op donderdag 17 december, om 19 uur op het stadhuis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?