Neckermann en UZ Brussel starten corona-telefoonlijn voor reisadvies

Neckermann en UZ Brussel openen een telefoonlijn om reisadvies in verband met corona te geven, zodat reizigers veilig op reis kunnen vertrekken.

De corona-telefoonlijn is sinds vandaag actief op het nummer 09/277 22 88. Reizigers kunnen er terecht met vragen over hun vakantiebestemming, maar ook voor reis- en gezondheidsadvies. Voor kinderen werden informatiefilmpjes op maat gemaakt.


Concreet zullen medewerkers van Neckermann mensen met erg specifieke vragen doorverwijzen naar de specialisten van de Reiskliniek voor een consultatie. Wie dat niet nodig heeft krijg tips en advies van infectioloog Dr. Rembert Mertens, in overeenkomst met de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad. "Bij de Reiskliniek geven we al langer tips aan mensen om gezond en veilig te reizen. Het gaat in normale omstandigheden onder andere over specifieke reisvaccinaties, malaria, reizigersdiarree of hoogteziekte," aldus Mertens.

Veiligheid eerst

"Nu de grenzen terug open gaan en er weer reizen worden gepland, krijgen we ook vragen over het coronavirus en de risico's daaraan verbonden. Daarom heb ik mijn tips over 'hoe houd je het veilig in de luchthaven, in het vliegtuig en op je bestemming' via de website van Neckermann met reizigers gedeeld."


Ook de patiënten in het UZ Brussel zullen deze zomer een beetje kunnen reizen. De UZ Brussel Foundation heeft speciaal 500 VR-brillen aangekocht zodat patiënten voor wie reizen niet evident is toch nog virtueel op reis kunnen. "Dankzij deze 3D-filmpjes krijgen ze toch een soort vakantiegevoel mee," laat Neckermann weten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?