FlixBus ontwaakt uit corona-winterslaap: Parijs en Amsterdam meest populaire bestemmingen

flixbus_0.jpg

Busmaatschappij FlixBus breidt sinds enkele weken haar reisaanbod opnieuw uit, zo ook vanuit Brussel. “Week na week groeit de vraag naar busritten en passen we ons aanbod daarop aan”, aldus woordvoerster van Flixbus Benelux Rosa van Rest. Vanuit Brussel rijden de meest gevulde bussen momenteel richting Parijs en Amsterdam.

Langzaam maar zeker kunnen we vanuit Brussel opnieuw de FlixBus nemen richting de verschillende Europese hoofdsteden. “Al zullen de bussen nog een tijd een stuk minder frequent rijden dan voor corona”, benadrukt van Rest.

Door de verstrengde coronamaatregelen beperkte de busmaatschappij in november 2020 de verbindingen tussen België, Duitsland en Frankrijk. “Sinds midden maart bieden we weer ritten naar Frankrijk aan en ondertussen zien we ook de vraag naar verbindingen richting Duitsland groeien.”

Het reisaanbod vanuit België lag nooit volledig stil, maar werd aangepast volgens de coronamaatregelen in de bestemmingslanden. “De laatste weken drijven we onze ritten continu op, maar we bieden nog niet hetzelfde aantal reizen aan als voor de pandemie”, aldus van Rest. Dat zal wellicht ook deze zomer nog niet het geval zijn. “Vorige zomermaanden zagen we de vraag wel heel snel terugkeren. Op de piekmomenten zaten we op zo’n 50 procent van ons pre-corona-aanbod.”

De meest populaire bestemmingen zijn Frankrijk, Nederland en Duitsland, zegt van Rest. “Parijs en Amsterdam worden populairder met de week en zijn de favoriete bestemmingen voor wie vanuit Brussel reist.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?