| Eén van de vorige edities van Allez:NL

Nederlands spreken in Brussel: leer het tijdens 'Allez:NL’

RF
© BRUZZ
18/11/2022

Van rappen, tot graffiti spuiten en radio maken: Nederlands oefenen kan je op de meest creatieve manieren. Dat vindt althans Het Huis van het Nederlands in Brussel. Zij organiseren over een kleine week, op donderdag 24 november, Allez:NL, een evenement voor iedereen die Nederlands wil leren in Brussel.

Het evenement vindt plaats over heel Brussel. De Brusselaar leert dan via een interactief stadsspel de Nederlandse taal beter beheersen. Er werken meer dan vijftig organisaties mee, die elk een of meer activiteiten aanbieden.

Allez:NL is dit jaar aan zijn derde editie toe. Dit jaar nemen 1.228 Brusselaars mee aan het evenement. Er staan creatieve activiteiten gepland: van rappen, tot graffiti spuiten en radio of theater maken. In totaal gaat het om zo’n zeventig workshops.

Het Huis van het Nederlands in Brussel organiseert Allez:NL vooral omdat ze taaldrempels willen wegnemen in de stad. “Niet iedereen heeft altijd het gevoel dat ze in Brussel Nederlands kunnen gebruiken”, merkt directeur Patrick Manghelinckx op, “maar ze zullen een groot aanbod ontdekken en kennismaken met organisaties waar ze meer dan welkom zijn.”

Ook Vlaams minister van Brussel, Benjamin Dalle (CD&V) toont zich enthousiast over het initiatief. “Het is een dag waarop Nederlands gevierd wordt als verbindingstaal en mensen ons rijk Nederlandstalig netwerk in al zijn kleuren kunnen ontdekken”, klinkt het.

Het programma start op donderdag 24 november om 8.30 uur in de Beursschouwburg met een ontbijt en een bezoek van minister Dalle. Nadien trekken de cursisten de stad in. Inschrijven voor het evenement is niet meer mogelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Onderwijs , huis van het nederlands , Allez:NL , Brusselminister Benjamin Dalle

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni