Nemo 33 opent toprestaurant op vijf meter diepte

© VRT

Het Ukkelse duikcentrum Nemo 33 kan alweer een stunt op zijn conto schrijven. Na een onderwater-duikgroeve en een onderwater-EK-screening komen de plongeurs met een onderwater-toprestaurant. Dat heeft de vorm een metalen bol op vijf meter diepte. Op het menu staan onder andere kreeft, foie gras en champagne. Na de media-aandacht van de afgelopen weken lopen de reserveringen vlot binnen.

Het restaurant - dat de naam The Pearl meekreeg - bestaat momenteel een maand. Dat meldt de VRT, bij wie medewerker Kenny Peere uit Gent zijn verhaal doet. “Het geraamte van de bol is dan wel in metaal, maar er zijn wel ramen in. Als zo'n champagnekurk tegen het raam botst, kan dat voor problemen zorgen."

De bol is namelijk gevuld met zuurstof. Aan de onderkant zit een opening, waarlangs de gasten kunnen binnenzwemmen. Aan tafel kunnen ze dan hun duikkleren uittrekken en desgewenst inruilen voor een maatpak, of gewoon voor zwemkleren.

Waarom zou iemand onder water gaan dineren? "Goh, om zijn of haar partner eens te verrassen met een leuk etentje natuurlijk", zegt Peere aan onze redactie. "Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze al op 5 meter diepte onder water hebben gegeten. Het is ook een feestelijk menu, romantisch om de partner mee te verrassen. Áls die duikt natuurlijk." 

Want alleen duikers met een brevet mogen komen dineren. "Iemand die op 5 meter diepte in paniek raakt, wil maar één ding: zijn adem inhouden en zo snel mogelijk naar boven. En als er één ding is dat je niet mag doen, is het dat wel."

Ook de kelnerin is gediplomeerd. Zij levert de fruitsla, foie gras, cupcakes en bijbehorende champagne af in een waterdicht koffertje, alvorens discreet weer weg te dobberen. Op het einde van het diner komt ze terug met een kurkdroge rekening van 99 euro per persoon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?