Net Brussel: '10 procent ophaalrondes niet gegarandeerd'

© FDR/BRUZZ
| Door de acties bij Net Brussel stapelden de vuilniszakken zich op sommige plekken hoog op

Het protest van de vuilnisophalers is nog niet van de baan. Ongeveer 10 procent van de ophaalrondes wordt volgens Net Brussel momenteel niet uitgevoerd. Vooral bepaalde wijken in Elsene, Anderlecht en Ukkel lijden daaronder.

“De stand van zaken sinds vrijdag is dat 10 procent van de ophaalrondes op dit moment niet gegarandeerd kan worden,” vertelt woordvoerder van Net Brussel aan BRUZZ.

“Dat wil zeggen dat het vaak de laatste rondes zijn die niet meer uitgevoerd worden. Een gevolg daarvan is dat het steeds ongeveer dezelfde wijken zijn die door de acties getroffen worden,” aldus Cornesse. “In dit geval zijn dat hoofdzakelijk een aantal wijken in Elsene, Anderlecht en Ukkel.”

“We zijn volop bezig met onderhandelen. Op 5 december staat er een vergadering gepland met de vakbonden en we hopen dat dan alles uitgeklaard kan worden,” klinkt het nog.

Werknemers van Net Brussel protesteren al enige tijd tegen de afschaffing van de fini-finiregeling door trager te werken. Met die regeling kunnen ze naar huis wanneer ze klaar zijn met hun rondes en zeventig procent van de vrachtwagens binnen is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?