Nieuw clubhuis Amicale meer dan 2 miljoen euro waard

SG
02/09/2020

De gemeente Anderlecht en hockeyclub Amicale Anderlecht hebben een akkoord bereikt om de bouw van een clubhuis te financieren. De constructie moet klaar zijn in het voorjaar van 2022. Het prijskaartje bedraagt zo’n 2.240.000 euro, gefinancierd door de gemeente, waarvan 40 procent door de club via een jaarlijkse huur zal worden terugbetaald.

Sinds 2011 beschikt de club slechts over tijdelijke kleedkamers in containers. De afgelopen jaren heeft de club, in samenwerking met de gemeente Anderlecht, voorstudies uitgevoerd voor de bouw van een clubhuis dat aan de moderne behoeften voldoet.

"De aankoop van een clubhuis zal het comfort en de hygiëne van de spelers aanzienlijk verbeteren,” vertelt Jean-Jacques Degryse, voorzitter van de Anderlechtse hockeyclub. "Het clubhuis zal voorzien worden van een infrastructuur met kleedkamers en kwalitatief hoogstaande sanitaire voorzieningen die toegankelijk zijn voor mindervaliden.”

Via burgemeester Fabrice Cumps (PS) heeft het college een deel van het financieringsfonds voor de bevolkingsgroei in het Brussels gewest voor dit project vrijgemaakt. “Het beoefenen van sport en de toegang ertoe voor iedereen is een van de pijlers om het hoofd te bieden aan de bevolkingsgroei in onze gemeente," legt de burgemeester van Anderlecht uit.

"De belangstelling van het publiek voor hockey groeit al jaren, mede dankzij de uitstekende prestaties van de Red Panthers en de Red Lions. Dit akkoord zal het voortbestaan van de club verzekeren en zal eens te meer aantonen dat Anderlecht meer is dan voetbal alleen.“

De hockeyclub telt 550 leden, verdeeld over 26 teams, waaronder een afdeling voor gehandicapten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , amicale anderlecht , Fabrice Cumps

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni