Nieuw opleidingscentrum voor Brusselse politie: 'Noodzakelijk door toenemend geweld'

© Belga - BRUZZ
30/09/2023
Updated: 01/10/2023 16.15u

In Neder-Over-Heembeek, niet ver van het Militair Hospitaal, is zaterdag het nieuwe opleidingscentrum van de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene ingehuldigd. Er zijn onder meer twee schietstanden, trainingsruimtes voor zelfverdedigingstechnieken en een hangar om grote interventieoperaties te oefenen.

Het complex, dat de naam K9-4 PolBru kreeg, opende zaterdag tussen 10 en 15 uur zijn deuren voor het grote publiek. Bezoekers konden er onder meer demonstraties bijwonen van de hondenbrigade en de interventiebrigade van de politiezone.

"Onze politiezone is de grootste van het land en het was dus vanzelfsprekend dat we degelijke infrastructuur nodig hadden voor onze 2.650 politiemensen", zegt Brussels burgemeester Philippe Close.

"Elk jaar verzekeren ze het goede verloop van meer dan 1.000 betogingen en 4.000 evenementen. Dat gaat van de NAVO-top, grote vieringen zoals eindejaarsfestiviteiten, tot het welzijn van onze burgers in de wijken. Met de opening van K9-4 PolBru zullen onze politiemensen zichzelf en hun trouwe viervoeters dag en nacht in de beste omstandigheden kunnen trainen".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie