Nieuw opvangcentrum voor 250 daklozen aan Maalbeek

© AM/ BRUZZ
| Het gebouw in de Trierstraat, waar de tweedelijns winteropvang wordt georganiseerd.

Het Rode Kruis opende dit weekend een nieuw opvangcentrum voor daklozen nabij metro Maalbeek. Over enkele weken zullen daar 250 mensen terecht kunnen. Het gaat om de tweedelijns winteropvang, die een aanvulling vormt op de dienst van Samusocial.

Sinds vorig jaar staat het Rode Kruis in voor de tweedelijns winteropvang. Die capaciteit wordt pas aangeboord als de bedden in de eerstelijns opvang vol zijn. De eerstelijn is voor rekening van Samusocial en wordt door het Gewest gespijsd, terwijl de tweedelijn federale middelen krijgt.

Het nieuwe centrum, in een leegstand gebouw van de Regie der Gebouwen, ligt in de Trierstraat 82, nabij metro Maalbeek. Het kan op dit moment 75 mensen opvangen. Er wordt nog volop gewerkt, om die capaciteit tegen de jaarwisseling op trekken naar 250. Daklozen zullen er terecht kunnen tot het einde van het winterplan op 31 maart.

Het nieuwe centrum vervangt de locatie voor tweedelijns winteropvang van vorig jaar in Haren. In datzelfde Haren is er ook nog La Porte d'Ulysse, een centrum dat zich tot transitmigranten richt. Dat laatste wordt gerund door onder meer Dokters Van de Wereld en het Burgerplatform voor hulp aan vluchtelingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?