Nieuw stadsconcept van Collect&Go: een afhaalpunt voor fietsers en voetgangers

© Press Colruyt Group
| Nieuwe Collect&Go walk-in in Elsene.

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, heeft zijn allereerste stadsconcept geïntroduceerd, een afhaalpunt voor fietsers en voetgangers. De Collect&Go walk-in, is volledig gericht op mensen die met de fiets of te voet boodschappen doen.

Voor de eerste keer in Brussel

In Elsene is vandaag de eerste Collect&Go walk-in geopend. Het afhaalpunt is gemaakt op maat van de stad waar mensen vaak met de fiets of te voet boodschappen doen. Klanten kunnen via de app of website bestellen en de boodschappen nadien laten leveren in het nieuwe afhaalpunt ‘Elsene Châtelain’ (Kastelijnsplein) om ze daar dan te voet of met de fiets te komen ophalen. Men kan er ook een cargofiets huren om op milieubewuste wijze grotere boodschappen te vervoeren.

Met het nieuwe concept maakt Collect&Go een ruim assortiment van 15.000 producten toegankelijk voor stadsbewoners. De komende maanden wordt het concept uitvoerig getest. “De bestaande Collect&Go-afhaalpunten bevinden zich nu vooral aan de rand van de stad en zijn eerder gericht op klanten die met de wagen komen. Met Collect&Go walk-in richten we ons specifiek tot Brusselaars die te voet, met de fiets of de step boodschappen doen. Door ons te vestigen in hartje Elsene en ons afhaalpunt fiets- en voetgangersvriendelijk te maken, willen wij deze duurzame verplaatsingen stimuleren en zo ons steentje bijdragen tot meer zachte mobiliteit in de hoofdstad”, verduidelijkt Tom De Prater, verantwoordelijke voor Collect&Go.

Ook algemeen directeur van Brussel Mobiliteit, Christophe Vanoerbeek, is enthousiast over de nieuwe walk-in die past in de doelstellingen van het Gewestelijk Mobiliteitsplan Good Move. Dat wil stappen en fietsen aanmoedigen voor korte verplaatsingen in Brussel. “Ongeveer 13% van de verplaatsingen van de Brusselaars gebeurt om boodschappen te doen", zegt Vanoerbeek, "Mensen ertoe aanzetten om hun boodschappen op een duurzame manier te doen is dus essentieel om de levenskwaliteit in de stad te verbeteren.”

Klant in nieuw afhaalpunt in Elsene.
© Press Colruyt Group
| Klant in nieuw Collect&Go afhaalpunt in Elsene.

Volledig ingericht voor fietsers en voetgangers

In het 75m2 grote afhaalpunt kunnen fietsers makkelijk binnenrijden en inladen. Er staat ook een cargofiets van Monkey Donkey, een deelplatform voor cargofietsen, gratis ter beschikking van de klanten. Benjamin François, oprichter van Monkey Donkey, is zeer blij met het nieuwe initiatief. “Wij willen een gamechanger zijn voor stedelijke mobiliteit. Supermarkten kunnen hier ook een belangrijke rol inspelen.” Ook het aanleveren van de boodschappen gebeurt met de fiets. Een cargofiets met koelbak pendelt meerdere keren per dag met de boodschappen tussen de Colruyt in Etterbeek en het afhaalpunt in Elsene.

_c1a1530.jpg
© Press Colruyt Group
| Levering aan afhaalpunt in Elsene met cargofiets.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?