Augustus 2011: wateroverlast in Jette

| Achiefbeeld: wateroverlast in Jette.

Nieuwe app moet Brusselaars helpen wateroverlast aan te pakken

HD
© BRUZZ
25/06/2020

De FloodCitiSense-applicatie werd ontworpen onder leiding van VUB-professor Boud Verbeiren met de bedoeling om lokale wateroverlast beter in te schatten. Het project wordt momenteel uitgerold in drie pilootsteden: Brussel, Rotterdam en Birmingham. De onderzoekers zijn nog op zoek naar Brusselaars om de app te testen. “Alleen zo kunnen we de tekortkomingen opsporen en de toepassing verbeteren.”

Volgens de onderzoekers neemt de kans op zware onweders en extreme weersomstandigheden steeds meer toe door de opwarming van de aarde. “Momenteel is het niet mogelijk om lokale wateroverlast precies in te schatten,” aldus de onderzoekers. Met deze app moet dat dus mogelijk worden. De hevige buien van de voorbije weken hebben nog maar eens aangetoond dat steden en gemeenten dringend werk moeten maken van hun waterbeheer” aldus professor Boud Verbeiren.

Het ontwikkelen van de app gebeurde onder het Brussels leiderschap van professor Boud Verbeiren maar werd uitgevoerd door een een internationale groep onderzoekers. Geïnteresseerden kunnen de app zowel via de AppStore als de Playstore downloaden, maar er is ook een webversie beschikbaar. Na gebruik kan je de app hier evalueren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, brussels maatschappij waterbeheer, VUB, Boud Verbeiren, FloodCitiSense

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni