Nieuwe chiro vestigt zich op het Klein-Zwitserlandplein

© Chiro Marafiki
| Chiro Elsene, voortaan te vinden op het Klein Zwitserlandplein.

De nieuwe Chiro Marafiki heeft een locatie gevonden: het Zwitserlandplein in Elsene. Hier kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar uit Etterbeek of Elsene vanaf 29 september terecht bij een Nederlandstalige jeugdbeweging. Hoe groot de groep zal zijn, is nog niet duidelijk. "Op dit moment is er al sprake van meer dan 40 aanmeldingen", zegt de hoofdleider van Chiro Marafiki Elias Waegeman.

Eerder deze maand werd al bekend dat jongeren, afkomstig van Etterbeek en Elsene, zich voortaan bij een nieuwe Nederlandstalige chiro kunnen aansluiten. De locatie was nog niet gekend, maar staat nu wel vast: het Klein-Zwitserlandplein in Elsene.

De vraag over hoe groot de groep zal zijn, blijft onduidelijk. Momenteel staat de teller op 40 aanmeldingen. "Het aantal leiders is ook al in stijgende lijn aan het gaan, maar we hebben er nog steeds niet genoeg", aldus Waegeman. "Als er nog geïnteresseerden zijn om die rol op zich te nemen, dan zijn die meer dan welkom."

Op de startdag van 29 september worden de kinderen verwelkomd met een open speelaanbod, maar ook voor de ouders wordt een bar voorzien. Nadien komen de schepenen van beide gemeenten langs om de nieuwe chiro officieel te openen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?