Nieuwe Chiro voor Etterbeek en Elsene

© Facebook Chiro Brussel

Vanaf eind september kunnen de jongeren van Etterbeek en Elsene terecht bij een nieuwe Nederlandstalige jeugdbeweging: Chiro Marafiki. Om de twee weken op zondagnamiddag kunnen kinderen van 6 tot 14 jaar zich daar wagen aan allerlei activiteiten.

Hoe groot de nieuwe groep zal zijn, is op dit moment nog niet geweten. “We hebben initieel geen maximum aantal leden bepaald omdat we dachten dat het zo’n vaart niet zou lopen,” vertelt stadswerker voor Chiro Brussel Marthe Jans aan BRUZZ. “Maar er zijn al meer aanmeldingen dan verwacht.”

Op dit moment is er sprake van 30 aanmeldingen, waarvan sommige aanmeldingen betrekking hebben op meerdere kinderen. “We hebben ook al negen leiders met wie we van start kunnen,” aldus Jans. “Maar als er nog geïnteresseerden zijn om leiding te geven, zijn die zeker welkom!”

Nog geen lokalen

De nieuwe groep is volop op zoek naar een geschikte locatie voor haar lokalen. “We hebben al een aantal pistes, maar bekijken momenteel nog met de schepenen wat de beste optie is,” klinkt het.

Met de komst van Chiro Marafiki blijft de teller van het totale aantal Chirogroepen in het Brussels gewest op elf staan. “De Chirogroep in Oudergem houdt het volgend jaar voor bekeken. Door de oprichting van de nieuwe groep in Elsene en Etterbeek behouden we er elf in totaal.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?