Nieuwe fout in Bruvax: Brusselaars kunnen al afspraak maken voor derde prik

© PhotoNews
| Bruvax,de website van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC)
Updated: 24-11-2021 - 12:13

Sommige Brusselaars die niet in aanmerking komen voor een derde dosis slagen er door een fout in het systeem toch in een afspraak te maken op Bruvax. Bij een aanpassing van het afsprakensysteem werden te veel groepen geüpload, ook groepen die niet in aanmerking komen, meldt de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie. Die werkt aan een oplossing.

Momenteel hebben alleen mensen boven de 65 jaar, mensen met een zwakke immuniteit en nu ook wie in de zorg werkt recht op een derde dosis, om hun immuniteit tegen het coronavirus te versterken.

La Capitale meldt woensdagochtend echter dat verschillende mensen – die op papier nog niet in aanmerking komen voor een afspraak voor een derde prik – toch toegang krijgen tot een tijdslot voor die booster. De leeftijd, het toegediende vaccin en de datum van de laatste dosis lijken geen invloed te hebben op de mogelijkheid om in het systeem te komen. Ook BRUZZ kon op die manier toegang krijgen tot het afsprakenplatform.

"Er zijn veranderingen aangebracht in Bruvax. Degenen die gevaccineerd kunnen worden, hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen "eerste dosis" en "extra dosis". Degenen die worden uitgesloten, worden uitgesloten omdat zij niet in aanmerking komen. Nu is het onmogelijk om de vaccinatiestatus af te leiden," zegt GGC-woordvoerster Fatima Boudjaoui aan La Capitale, verwijzend naar een eerder probleem waardoor de vaccinatiestatus van Brusselaars kon worden afgeleid door externen.

'Geen gevaar'

De GGC zoekt nog steeds naar een verklaring voor deze ongewone situatie. "Bij het uploaden van de doelgroepen die in aanmerking komen voor een herhalingsdosis werden er meer categorieën van personen geüpload dan voorzien," zegt Boudjaoui verder aan BRUZZ. "De GGC verontschuldigt zich voor dit ongemak en doet er alles aan om een oplossing te vinden voor dit technisch probleem. Dat doet zich voor omdat de verschillende groepen die we voor een vaccinatie uitnodigen steeds complexer worden."

Aan La Capitale zei Boudjaoui dat er bijvoorbeeld mensen zijn toegevoegd die in fase 1a waren gevaccineerd, "waaronder mensen die hun eerste vaccin hebben gekregen voordat ze werden uitgenodigd." Maar BRUZZ stelde vast dat ook mensen die minder dan zes maanden geleden een tweede dosis kregen (en dus zeker nog niet in aanmerking komen voor een herhalingsdosis) kunnen inloggen voor een derde prik op Bruvax.

"Het bestuur benadrukt dat dit op geen enkel moment de gezondheid van de mensen in gevaar heeft gebracht," aldus nog Boudjaoui aan BRUZZ.

20211124_Bruvax_afsprakenplatform
© BRUZZ
| Ook wie nog niet in aanmerking komt voor een derde prik, krijgt via Bruvax de optie om een afspraak te maken voor een 'extra dosis'.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?