Nieuwe gaming bar bij Grote Markt

© Hyperion

In de Violetstraat vlak bij de Grote Markt vindt u sinds kort Hyperion, naar eigen zeggen de eerste e-sportsbar van Brussel. U kan er terecht voor oude en nieuwe computerspelletjes, als speler of als toeschouwer.

Stelt u zich bij een bar met videospellen een zeer asociaal gebeuren voor? Niets is minder waar, zegt Doc, een van de ondernemers achter Hyperion aan brusselnieuws.be. Hij gebruikt liever het pseudoniem waaronder hij ook gamet dan z’n echte naam.

“Hyperion is een sociale e-sportsbar. We wilden naar Zuid-Koreaans en Amerikaans voorbeeld een bar waar je naar e-sportwedstrijden kijkt terwijl je iets drinkt. Mensen die gepassioneerd zijn door videogames moeten bij ons helemaal zichzelf kunnen zijn, ze vinden hier een gemeenschap.”

Er zijn bij Hyperion ook consoles om individueel te spelen, oude videogames en op zondag worden er gezelschapsspelletjes gespeeld. Verder kan je kijken naar wedstrijden die anderen in de bar spelen en is er een grote zaal waar internationale gamewedstrijden worden uitgezonden.

Professioneel team gezocht
“De wereld van de videogames evolueert heel snel. Steeds meer mensen verdienen er ook geld mee. Bij Hyperion speelt al een semiprofessioneel team en we willen graag een professioneel team aantrekken”, zegt Doc.

Hyperion is van dinsdag tot vrijdag open van 17 uur tot 2 uur ’s nachts, in het weekend van 14 uur tot 3 uur ’s nachts. De toegang en de spelletjes zijn gratis.

Brusselse gamers kunnen zich trouwens verheugen. In januari zou in de Lakensestraat ook een ‘geekcafé’ openen, Schrödinger’s Cat. En begin dit jaar opende met Botkamp ook de grootste gamingzaal van het land.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement