Nieuwe Lidl opent in Anderlecht

© Lidl
| De Lidl neemt de plek in van de verlaten Renault-fabriek, een stadskanker.

Op het Albert I-square in Kuregem is woensdagochtend een gloednieuw filiaal van supermarktketen Lidl opengegaan. Begin deze week deed de Lidl-winkel op de Bergensesteenweg definitief de deuren dicht. 

Vanaf 8.30 uur konden de geïnteresseerden de nieuwe winkelruimte ontdekken. Hun wagen konden ze kwijt in de ondergrondse parking, die plaats biedt aan 91 auto's. Er werden ook twee elektrische laadpalen geïnstalleerd.

Het gebouw voorziet in 1.300 vierkante meter verkoopruimte en op de eerste verdieping werden 19 appartementen gebouwd. Bovenop het dak liggen 200 zonnepanelen, die 12 gezinnen per jaar van elektriciteit kunnen voorzien.

Lidl-daktuin

"Bovendien wordt het regenwater opgevangen en hergebruikt en is er ook een daktuin voorzien voor de bewoners van de appartementen", legt Lidl-woordvoerder Julien Wathieu uit aan La Capitale. "Lidl toont aan perfect te kunnen integreren in het stedelijk landschap."

Het is al de derde winkel die Lidl dit jaar opent in Brussel, goed voor een investering van 35 miljoen euro. Tegen eind 2020 wil Lidl in heel het land 1.500 nieuwe medewerkers aanwerven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?