Nieuwe terreinen BX Brussels ingehuldigd in Anderlecht

© BX Brussels

In de Brusselse gemeente Anderlecht zijn zaterdagnamiddag de nieuwe terreinen en installaties van voetbalclub BX Brussels feestelijk ingehuldigd. Dat gebeurde in aanwezigheid van Pierre Kompany, vader van initiatiefnemer en Rode Duivel Vincent Kompany, en een deel van het Anderlechtse gemeentebestuur. De voetbalclub vierde op zaterdag haar vijfde verjaardag.

Voor de voetbalclub is het een belangrijke stap, zegt coördinator Ludo Moyersoen: "Een eigen plek, een eigen speelveld, dat is een bevestiging dat we als club een duurzaam project zijn."

Het nieuwe sportcomplex aan de Lenniksebaan omvat twee voetbalvelden, waarvan één synthetisch, twee gloednieuwe blokken met kleedkamers en een club house. De werkzaamheden werden uitgevoerd om sportverenigingen duurzame, hygiënische en kwaliteitsvolle infrastructuur te bieden, samen met voetbalvelden die toelaten om te sporten in alle weersomstandigheden.

Dit project werd voor 60 procent gefinancierd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemeente Anderlecht nam het overige deel voor haar rekening, waarna voetbalclub BX Brussels voor vijf jaar werd aangeduid als concessiehouder.

"Dit is een bevestiging dat we een duurzaam project zijn, hiermee worden we volwassen," zegt Ludo Moyersoen. "Bovendien zijn we heel goed gelegen, in een nieuwe wijk, de Klaverwijk, waar we onze sportieve en sociale rol kunnen spelen."

"Wekelijks zullen hier een kleine 400 jongeren trainen en spelen, maar we zijn meer dan een voetbalclub. Via het voetbal willen we een bredere wereld openen voor die jongeren. We willen een structurerend element zijn, dus werken we met hun gezinnen. We hebben ook een sociaal fonds, en speciale projecten voor vluchtelingen, zoals de Homeless Cup. Als club starten we nu ook een project waarin we zelf opleidingen aanbieden, of jongeren doorverwijzen naar opleidingen, en jongeren via privépartners op weg helpen naar werk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?