Nieuwe verdachte aanslagen Parijs in Molenbeek aangehouden

© RTL
© RTL

Speurders hebben woensdagochtend in Sint-Jans-Molenbeek een huiszoeking uitgevoerd in het kader van het onderzoek naar de aanslagen in Parijs. Daarbij is één persoon meegenomen voor verhoor, een neef van Salah Abdeslam. Ook in een ander terrorisme-onderzoek, dat volledig losstaat van de aanslagen in Parijs, is een huiszoeking uitgevoerd, maar die heeft geen resultaten opgeleverd.

De huiszoeking in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs vond plaats in de Delaunoystraat 47, waar de voortvluchtige Salah Abdeslam drie dagen na de aanslagen in Parijs zou weggeglipt zijn. Bij de huiszoeking is één persoon opgepakt, meldt het federale parket donderdagochtend: de 22-jarige Ayoub B.. Dat is volgens verschillende media een neef van Salah Abdeslam.

De jonge man werd van zijn vrijheid beroofd en door de onderzoeksrechter aangehouden voor terroristische moorden en deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Ayoub B. is inmiddels de tiende persoon die in Brussel in het kader van de aanslagen in Parijs werd aangehouden.

Wat de precieze rol van de jongeman was, wil het gerecht niet verder preciseren. Verder werden ook een tiental gsm's in beslag genomen die grondig onderzocht zullen worden. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen.

Volgens VTM Nieuws woont in hetzelfde pand een radicale familie waarvan vijf leden zich in Syrië bevinden.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Dreigingsniveau 4 in Brussel

Wat zijn de gevolgen van het verhoogde dreigingsniveau in Brussel? En hoe staat het met het onderzoek? U leest er alles over in ons dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?