Nieuwe verordening voor Noordwijk: ‘Laten we niet wachten op een volgend drama’

EDB
© BRUZZ
16/12/2022

Sinds 15 december is in de Noordwijk een nieuwe verordening van kracht die de veiligheid in de buurt moet garanderen. De verordening focust onder meer op een samenscholingsverbod en de mogelijkheid tot systematische identiteitscontroles.

Een beperking van de openingsuren voor de verkoop van alcohol, een verbod op samenscholingen van meer dan vijf personen die een bedreiging vormen voor de openbare veiligheid en de mogelijkheid van systematische identiteitscontroles: dat is de inhoud van de nieuwe verordening die sinds 15 december van kracht is in de Noordwijk en door de gemeentes Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek werden uitgevaardigd. Dat laat het kabinet van burgemeester van Sint-Joost-ten-Node Emir Kir weten via een persbericht.

De nieuwe verordening blijft van kracht tot 15 januari en vervangt de verordening die werd uitgevaardigd na de tragische dood van inspecteur Thomas Monjoie en waarbij een drastische beperking van alle nachtelijke en commerciële activiteiten in de Noordwijk werd opgelegd om de veiligheid in de buurt te verbeteren.

"Wij gaan met deze verordening een nieuwe fase in door de problemen in de wijk gericht aan te pakken zonder onze handelaars, die ook onder deze onveiligheid lijden, tekort te doen,” aldus Emir Kir.

“De antwoorden die we op lokaal niveau brengen zijn één zaak, maar alleen zullen we er niet geraken. Ik doe nogmaals een oproep aan onze federale ministers. Laten we alsjeblieft niet wachten op een volgend drama. Er bestaan oplossingen, mits we van de Noordwijk een absolute prioriteit maken. Laten we een concreet antwoord vinden voor het lijden van onze inwoners en onze lokale politie. Dit kan zo niet langer doorgaan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , Veiligheid , Thomas Monjoie , Emir Kir

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni