Nieuwe voetpaden voor hele Elsensesteenweg

© Mobiel Brussel
De voetpaden van de hele Elsensesteenweg worden onder handen genomen. Dat zegt Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V), die zo tegemoet komt aan een vraag van de gemeente. Tot nu toe was er enkele sprake van een heraanleg tot het Fernand Cocqplein.

De gemeente Elsene ligt dwars over de heraanleg van de Elsensesteenweg. Het Gewest wil het deel tussen de Vredestraat en de Waversesteenweg ombouwen tot een eenrichtingsstraat in de richting van Flagey. Dat moet de doorstroming van bus 71 verbeteren. Tegelijk zouden de voetpaden tussen de Naamsepoort en het Fernand Cocqplein onder handen genomen worden.

De burgemeester van Elsene, Willy Decourty (PS), was niet mals voor het plan. Hij eiste een mobiliteitsstudie over het eenrichtingsverkeer en wou een volledige heraanleg van de voetpaden, tot aan het Flageyplein.

Minister Grouwels komt Decourty op dat laatste punt alvast tegemoet. "De kosten van deze werken aan de trottoirs zouden volledig ten laste zijn van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest," aldus de minister in een mededeling. "Om de overlast tijdens de werken tot een minimum te beperken, willen we deze faseren."

Minister Grouwels hoopt dat de gemeente nu alsnog akkoord gaat met de plannen van het Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?