Nieuwe wereldwijde klimaatstaking op 25 maart in Brussel

© Belga
14/03/2022
Updated: 15/03/2022 12.30u

De klimaatactivisten van Fridays for Future en Youth for Climate Belgium maken zich op voor de volgende Global Climate Strike. Die vindt in België plaats op 25 maart met een nieuwe klimaatmars in het centrum van Brussel. Met de slogan #PeopleNotProfit vragen ze om klimaatrechtvaardigheid, zodat winsten niet boven mensen worden gezet.

De mars in het teken van de wereldwijde klimaatstaking start omstreeks 13.30 uur aan het Albertinaplein aan de Kunstberg en trekt van daaruit naar het station Brussel-Zuid. De klimaatactivisten willen tijdens de klimaatactie de wereldleiders aan hun beloofde 'klimaatreparaties' herinneren. Ze eisen dat er een einde komt aan de greenwashing die de landen in het Noorden opvoeren, terwijl de landen in het Zuiden daar het slachtoffer van zijn.

"Klimaatreparaties zijn geen liefdadigheid, maar een proces van transformatieve rechtvaardigheid waarbij we willen dat de politieke macht terugkeert naar de mensen en de gemeenschappen", stellen Fridays for Future en Youth for Climate Belgium in een persbericht.

De klimaatactivisten vragen dat inheemse gemeenschappen hun land terugkrijgen, vergoed worden voor de geleden schade en dat er een langetermijnplan komt voor degenen die het hardst getroffen zijn door de klimaatverstoring.

"We zullen op 25 maart 2022 samenkomen om #PeopleOverProfit als prioriteit te stellen en we zullen samen blijven komen voor onze gedeelde visie van een betere planeet die rechtvaardig is voor al haar inwoners", klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni