NMBS helpt vaders baby’s te verversen

© babycenter.fr

Sinds kort kunnen ook vaders hun baby’s verversen in het treinstation Brussel-Zuid. De NMBS besliste om er niet enkel de vrouwentoiletten, maar ook het mannelijke sanitair van een luiertafel te voorzien. Het Zuidstation krijgt zo samen met het station in Luik de primeur.

Papa’s wier baby’s dringend moeten worden ververst, hebben het vandaag niet makkelijk met luiertafels die enkel in de vrouwentoiletten te vinden zijn. Om dat euvel te verhelpen, bevoorraadde de NMBS enkele weken geleden de mannen-wc’s in het Zuidstation in Brussel en het treinstation Luik-Guillemins met een babytafel.

“Er zijn vandaag al heel wat mannen die voor hun kinderen zorgen. Het is een maatschappelijke trend die wij moeten volgen,” bevestigt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS, aan BRUZZ. "We weten niet of de nieuwe luiertafels vandaag al vaak gebruikt werden, maar we moeten ze in ieder geval aanbieden."

Daarom heeft de NMBS het plan opgevat om ook in andere stations luiertafels in mannentoiletten te installeren en – waar de inrichting het toelaat – gemeenschappelijke ruimtes voor baby’s te ontwerpen. “Het staat nog niet vast welke stations eerst aan de beurt komen, maar het is zeker de bedoeling dat ook andere stations volgen,” aldus Crols.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?