© Bastien De Zutter

Obstakels verwijderd na virale fietsvideo

© brusselnieuws.be
20/03/2015

Verschillende fietsobstakels die figureerden in de virale video Brussels Bike Jungle zijn ondertussen weggehaald. Dat vernam brusselnieuws.be van de makers van het filmpje. Dat haalde ondertussen ook internationale media en is bijna 150.000 keer bekeken.

In het bewuste video komt fietser Bastien De Zutter onzacht in aanmerking met allerlei paaltjes en hekkens die de Brusselse fietspaden tot een waar hindernissenparcours maken.

Een maand later blijken enkele van de problemen echter opgelost. Onder meer de hekkens op de bus- en trambedding in de Fonsnylaan en het paaltje aan de Kunstberg zijn verdwenen. Deze week werd ook gewerkt aan een obstakel in de Ter Kamerenlaan.

Bij minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) wil men niet met zoveel woorden gezegd hebben dat de video de directe aanleiding is voor de ingrepen. "De administratie doet haar werk en heeft sinds 2013 een fietspadencontroleur in dienst", zegt woordvoerster Lore Vandoorne.

"Die bekijkt alle klachten die binnen komen, gaat ter plaatse en kan meteen een aannemer bestellen als het om een gewestweg gaat. Zo niet contacteert hij de betrokken gemeente." (Lees verder na de foto)

© LV

Het feit dat de video ook internationaal is opgepikt, verklaart misschien waarom de instanties bijzonder snel hebben gereageerd. Via een artikel van het internationale persagentschap Reuters berichtten ook verschillende buitenlandse media, zoals de Britse krant The Independent, over de video. Mede daardoor is het filmpje bijna 150.000 keer bekeken.

De Zutter is blij dat de video resultaat oplevert. "De opzet was ludiek, maar we zijn best wel trots dat er nu verbeteringen gebeuren", klinkt het. "Maar de aangehaalde plekken zijn uiteindelijk maar symbolen. Het vergt nog veel meer inspanningen om de fietsinfrastructuur in Brussel te verbeteren en zo meer mensen op de fiets te krijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie