OCMW Brussel opent opnieuw de deuren voor tweedezitters

© PhotoNews
| Archiefbeeld

Sinds 1 augustus heeft het OCMW van Stad Brussel de deuren van drie zalen geopend, samen goed voor 200 plaatsen, voor studenten die herexamens hebben. De zalen zijn gratis beschikbaar van maandag tot zaterdag, zelfs op feestdagen.

Sinds 2018 opent het OCMW tijdens de blok de deuren voor studenten die liever niet thuis studeren. “Niet alle jonge Brusselaars hebben de kans om thuis in optimale omstandigheden te kunnen studeren en er zijn steeds meer jongeren die in armoede leven,” legt de voorzitster van het OCMW, Karine Lalieux, uit. “Met meer dan 1.500 hebben ze zich ingeschreven tijdens de laatste zit en in vergelijking met vorig jaar is de frequentie van het bezoek zelfs bijna verdubbeld. Het OCMW onderzoekt de mogelijkheid om deze dienst snel uit te breiden.”

De zalen zijn uitgerust met wifi, computers, een printer en er wordt zelfs koffie, water en fruit aangeboden. De zalen staan bovendien onder toezicht van twee begeleiders en op aanvraag kan je er ook pedagogische begeleiding krijgen. De zalen bevinden zich in Neder-over-Heembeek, in Brussel-Stad en Laken. In Laken is er een extra zaal toegevoegd voor groepswerk. Om binnen te mogen moet je gedomicilieerd zijn in de stad en een studentenkaart kunnen voorleggen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?