Recordaantal studenten gebruikte Brusselse studieruimtes

© Brik
| Ook Brik richt steevast studieruimtes in voor de studenten (archiefbeeld).

Tijdens de voorbije examenperiode in december en januari vonden 782 studenten hun weg naar de studieruimtes van het OCMW van de stad Brussel voor een totaal van 6.520 bezoeken. Een regelrecht succes, volgens OCMW-voorzitster Karine Lalieux (PS).

Sinds mei 2018 stelt het OCMW van de stad Brussel tijdens blokperiodes studieruimten ter beschikking aan jongeren ouder dan 16. Deze 200 beschikbare plaatsen, voorzien van wifi, koffie, fruit en twee studiebegeleiders, zijn van maandag tot en met zaterdag gratis toegankelijk. 

'Iedereen dezelfde slaagkansen'

Verspreid over het stadscentrum, Laken en Neder-over-Heembeek vonden 782 verschillende studenten hun weg naar de studeerplekken. "Een echt succes voor het OCMW, dat zo aan iedereen dezelfde slaagkansen wil bieden", verheugt Lalieux zich. "We willen vooral kansarme studenten helpen. 27 procent van zij die hier komen wordt geholpen door het OCMW."

In totaal noteerde het OWMC in de drie studieruimten 6.520 bezoekers tijdens deze twee maanden. Jongeren keren gemiddeld 5 keer terug, een vijfde vond meer dan acht keer de weg naar de studeerruimtes. 

Ook Vlaamse studenten

Het aantal eenmalige bezoeken daalt. Een vierde van de studenten was er al geweest tijdens een vorige examensessie. De hoogste bezoekersaantallen werden opgetekend tijdens de schoolvakanties, waarin de studiezalen hoofdzakelijk worden bezocht door studenten uit het hoger onderwijs.

Van de 782 ingeschrevenen woont de helft op het grondgebied van de Stad Brussel, en 32 procent in het Brussels Gewest. Elf procent woont in Vlaanderen en drie procent in Wallonië.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?