OCMW Brussel-Stad komt huurders tegemoet

© Photonews
| OCMW Brussel-Stad, sociale dienst

Huurders van het OCMW van Brussel-Stad kunnen een eenmalige premie tot 400 euro tegemoetzien. Commerciële huurders krijgen een vrijstelling voor de maanden april en mei.

Handelaars met een huurovereenkomst met het OCMW worden vrijgesteld van huur voor april en mei. Voor de maand juni worden de huren bevroren. Horecabedrijven of andere bedrijven die nog gesloten moet blijven, zijn ook in de maand juni vrijgesteld van huur. Voor de maand juli krijgen ze betalingsuitstel tot 2021.

Residentiële huurders die inkomensverlies lijden, kunnen financiële steun ontvangen. Afhankelijk van de gezinssamenstelling kan die eenmalige en uitzonderlijke tegemoetkoming tot 400 euro bedragen.

Om aanspraak te kunnen maken op de premie, moet het netto belastbaar inkomen van het huishouden voor de coronacrisis gelijk zijn of lager dan 150 procent van het toelatingsplafond voor sociale woningen. Gezinnen zonder kinderen krijgen 300 euro, gezinnen met 1 of 2 kinderen 350 euro en grotere gezinnen 400 euro.

'Snelle tegemoetkoming'

De maatregelen volgen op een eerder aangekondigd betalingsuitstel voor commerciële huurders. Residentiële huurders werd eerder al gevraagd inkomstenverlies aan te geven. De meer dan 300 aanvragen daarvoor, waren volgens Brussels schepen van Huisvesting Khalid Zian (PS) en OCMW-voorzitster Karine Lalieux voldoende reden om aanvullende maatregelen te nemen.

“De gezondheidscrisis heeft een negatief effect op de koopkracht van de bevolking en de huur vormt een groot deel van een gezinsbudget,” aldus Zian. “Daarom willen we een onmiddellijke en snelle tegemoetkoming voorzien.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?