1787 Gokken Dirk Librairie Saint-Catherine Krantenwinkel Sint-Katelijne bewerkt 6

| De Oekraïense vluchteling won 500.000 euro met zijn krasbiljet.

Oekraïense vluchteling in Brussel wint 500.000 euro met krasbiljet

JDK
© Belga
12/06/2023

Een Oekraïense vluchteling heeft 500.000 euro gewonnen met een krasbiljet. Dat heeft de Nationale Loterij meegedeeld. Het gaat om een man tussen 18 en 24 jaar die een jaar geleden zijn thuisland ontvluchtte en sindsdien verblijft in het Brussels Gewest.

Hoewel de identiteit van winnaars normaal geheim blijft, licht de Nationale Loterij ditmaal wel een tipje van de sluier. De Oekraïense man is hier inmiddels aan het werk, laat de loterij weten. In een tankstation kocht hij voor vijf euro het krasbiljet met een winnend nummer.

Via de Nationale Loterij laat de winnaar weten dat hij met zijn winst eerst een groot feest wil organiseren voor familie en vrienden die zich om hem bekommerd hebben in België. Daarna wil hij zo snel mogelijk terugkeren naar Oekraïne. Met de rest van het geld wil de jongeman graag bijdragen aan de wederopbouw van zijn land.

"We zien hier veel winnaars passeren, maar bij deze winnaar zagen we toch dat het voor hem net dat tikkeltje extra betekende", zegt woordvoerder van de Nationale Loterij Joke Vermoere. "Alsof het een teken van hoop was in donkere tijden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni