De campus van de VUB in Etterbeek

| De campus van de VUB in Etterbeek.

Olivier Slosse en Marc Michils worden nieuwe VUB-fellows

MVDH
09/06/2023

23 nieuwe fellows worden dit jaar aangesteld als VUB-fellows. Onder hen de korpschef van politiezone Brussel-Noord Olivier Slosse en de algemeen directeur van Kom op Tegen Kanker Marc Michils. Het VUB Fellowship is een netwerk van experts en leiders dat beoogt de banden tussen de universiteit, de maatschappij en het bedrijfsleven te verbeteren.

“Het aanstellen van fellows is een traditie die we zijn gestart in 2012 onder het motto 'Connecting academia and society'”, aldus VUB-rector Jan Danckaert. “Ondertussen zijn we tien jaar verder en telt ons VUB Fellowship-netwerk maar liefst 245 namen”, klinkt het.

Dit jaar komen daar nog eens 23 bij, waaronder die van de korpschef van politiezone Brussel-Noord Olivier Slosse en de algemeen directeur van Kom op Tegen Kanker Marc Michils. Andere nieuwe fellows zijn onder meer schrijver Tom Naegels, Deceuninck-CEO Bruno Humblet en afgevaardigd bestuurder van het GO! Koen Pelleriaux.

In het netwerk zitten invloedrijke bedrijfsleiders, sociale ondernemers, activisten, wetenschappers, kunstenaars en atleten. Als fellow doen ze dienst als een soort ambassadeurs voor de VUB en dienen ze als inspiratiebron voor de VUB-academici en -studenten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni