Ondersteuningspremies voor Brusselse huisartsen worden niet meer betaald in 2019

© PhotoNews

De openstaande ondersteuningspremies voor huisartsenpraktijken die werden aangevraagd voor het jaar 2018, zullen niet meer betaald worden in 2019. Dat maakt huisartsenvereniging Domus Medica bekend in een persbericht.

Het Impulseo-steunpunt van de Brusselse Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) heeft Domus Medica laten weten dat er momenteel geen geld meer is voor de ondersteuningspremies.

Het gaat hier om subsidies waarop huisartsen kunnen rekenen na een goedgekeurde aanvraag voor praktijkassistentie, een telesecretariaat, een renteloze lening of een premie om een praktijk op te zetten in huisartsarm gebied. Die financiële steun, die teruggaat op het jaar 2018, zal nu niet meer uitgekeerd worden in 2019.

"We vinden het onaanvaardbaar dat de Brusselse Regering de huisartsen maandenlang zal laten wachten op geld dat hen toekomt. De maatregel staat bovendien haaks op het onlangs gecommuniceerde Brusselse regeerakkoord, dat belooft om huisartsgeneeskunde en multidisciplinaire groepspraktijken in het hoofdstedelijk gewest te bevorderen", klinkt het bij Domus Medica.

Het tekort aan huisartsen in Brussel is stijgende en de ondersteuningspremie moest dit probleem mee verhelpen. Domus Medica vreest dat de jonge huisartsen zelf snel de conclusie zullen trekken indien de Brusselse regering haar voornemens niet waarmaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?