Ongeveer 900 deelnemers aan mars voor zelfmoordpreventie

© Fooddrinkeurope via Twitter

Volgens de organisatoren hebben ongeveer 900 mensen zaterdagochtend tussen 05.00 uur en 06.00 uur deelgenomen aan de Darkness Into Light-mars in en rond het Jubelpark. De deelnemers vroegen met hun actie, waaraan op hetzelfde moment wereldwijd 250.000 mensen deelnamen, aandacht voor de preventie van zelfmoord.

De actievoerders legden met kaarsen een afstand van zo'n vijf kilometer af. Eén kilometer lang bleven ze stil, terwijl ze naast de op de grond opgestelde schoenen stapten die de afwezigheid symboliseerden van mensen die uit het leven gestapt zijn.

"Het was emotioneel, want de mensen die erbij waren dachten aan wie ze verloren hebben of hebben zelf mentale gezondheidsproblemen", zegt Sarah Ironside van Darkness Into Light Brussels. Ze vindt dat er nog een te groot taboe rust op mentale gezondheid.

"We moeten erover durven praten. Het stigma is nog te groot. Op de werkvloer bijvoorbeeld, kunnen we wel zeggen dat we hoofd- of buikpijn hebben, maar niet dat we het niet zien zitten of dat we een moeilijke dag beleven." Het was de tweede editie van de Darkness Into Light-mars in België. Vorig jaar namen er ongeveer 600 mensen aan deel.

Wie aan zelfmoord denkt of nood heeft aan een gesprek, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

darkness
© Darkness into light Brussels via Twitter

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?