20190515 Inzet Samusocial BRUZZ ACTUA 1662

Ook Anderlecht tegen uitbreiding van daklozenopvang Poincarélaan

TDN
© BRUZZ
18/07/2020

De gemeente Anderlecht vraagt Samusocial om het aantal bedden in het daklozencentrum op de Poincarélaan te beperken tot een maximum van 200. Daarnaast wil het schepencollege ook dat het opvanghuis voortaan behalve 's nachts ook overdag zijn deuren openzet voor de Brusselse daklozen.

Eerder al verzetten wijkcomités zich tegen de geplande uitbreiding van het opvangcentrum aan de Kleine Ring. In het kader van een grondige renovatie van de voormalige burelen zal de capaciteit opgetrokken worden van naar 400 bedden. Buurtbewoners klaagden dat aan tijdens het openbaar onderzoek, dat vorige week afliep. Zij krijgen steun vanuit de gemeente Anderlecht.

Het schepencollege leverde een gunstig advies af voor de herinrichting van het gebouw, maar koppelt er wel twee voorwaarden aan vast. Zo vraagt de gemeente om de capaciteit te houden op 200, hetzelfde aantal bedden dus als er nu al zijn.

Opvang overdag

Daarnaast vraagt Anderlecht Samusocial om niet alleen 's nachts daklozen binnen te laten, maar ook overdag. In haar advies licht de gemeente verder toe dat de kamers niet per se open moeten blijven gedurende de dag. Wel dat Samusocial best rustruimtes, speelzalen, eetzalen en ook consultatieruimtes openstelt voor de daklozen zodat zij overdag niet op de straten hoeven rond te dwalen tot ze 's avonds opnieuw naar de opvang gaan.

Het is nu aan het Gewest om te beslissen of er een vergunning afgeleverd kan worden en ook onder welke voorwaarden. Het advies van het schepencollege is uiteraard wel belangrijk, maar niet bindend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving , schepencollege Anderlecht , Samusocial , daklozenopvang Samusocial , daklozenopvangcentrum , Poincarélaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni