© Elke Vanoost | Brusselse hangjongeren.

Ook Gent en Dilbeek klagen over Brusselse jongeren die amok maken

© BRUZZ
11/08/2020

Nu drie Brusselse jongeren terechtstaan voor de opstootjes op het strand van Blankenberge afgelopen weekend, klagen ook Dilbeek en Gent over het gedrag van hangjongeren uit de hoofdstad.

Het was zaterdag niet de eerste keer dat jongeren uit het Brusselse elders in het land problemen veroorzaakten, zo schrijft de krant De Standaard dinsdag.

Burgemeester van Dilbeek Willy Segers vroeg in een brief aan het parket van Halle-Vilvoorde om strenger op te treden tegen hangjongeren. Die zouden volgens de N-VA'er met de bus vanuit de hoofdstad afzakken om in zijn gemeente amok te maken. Vorige week nog werd een jonge vader uit Ternat er toegetakeld met een whiskyfles.

De Gentse politie moest sinds eind juli vijf keer uitrukken naar het recreatiegebied de Blaarmeersen om er heethoofden die de andere bezoekers lastigvielen tot de orde te roepen. Hun gedrag bevond zich niet in de strafbare sfeer. "Het merendeel van de jongeren is Franstalig en afkomstig van Brussel", zei Dirk De Sutter van de Gentse politie aan de krant.

Vrijdag verschijnen drie Brusselse jongeren, die volgens het gerecht te linken zijn aan een Lakense stadsbende, voor de raadkamer. Het drietal is gerechtelijk van zijn vrijheid beroofd.

Brusselaars aangehouden voor vechtpartij Blankenberge: 'Zoeken kick en zijn gefrustreerd':

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Justitie, willy segers, Brusselse hangjongeren, Blaarmeersen, onrust Blankenberge

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie