Ook kappers moeten zaak sluiten

© fc
| (archiefbeeld)

Tijdens de elektronische ministerraad op dinsdag werd beslist dat er niet langer een uitzondering wordt gemaakt voor kappers. Vanaf middernacht moeten kappers hun zaak tot en met 5 april sluiten.

Kappers konden tot op vandaag openblijven indien ze in hun zaak maar één klant per keer zouden ontvangen, indien dat op afspraak gebeurde en indien de regels inzake social distancing gerespecteerd werden.

Deze uitzondering zal vanaf middernacht niet meer gelden. Tot en met 5 april moeten kappers hun zaken sluiten. Eerder eisten kappers de verplichte sluiting van hun zaken. Zij stelden zich immers ernstige vragen over de gevolgen voor hun gezondheid.

De verschillende maatregelen die genomen zijn in het kader van de strijd tegen Covid-19 en hun duurtijd worden opnieuw geëvalueerd tijdens een vergadering van de Nationale Veiligheidsraad, die komende vrijdag wordt gehouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?