Ook overlegcommissie tegen plannen Elsensesteenweg

© Mobiel Brussel
Na de gemeente Elsene heeft nu ook de overlegcommissie een negatief advies gegeven over de plannen voor de heraanleg van de Elsensesteenweg. Het Gewest wil daar een busbaan aanleggen. De commissie vraagt extra studies om de impact op het verkeer in de wijken te kennen.

In de overlegcommissie bleek dat de handelaars redelijk positief staan tegenover de plannen van het Gewest. Veel buurtbewoners vrezen echter een toename van het verkeer in de wijken. Ze wijzen erop dat er geen globale studie van de verkeersstromen is voor het hele gebied tussen Troon, Flagey en Louiza. Ook Monumenten en Landschappen keurt het project af. De overlegcommissie vraagt dan ook extra studies. Dat schrijft Le Soir.

Eerder had de gemeente Elsene al hevig geprotesteerd. "Wij willen geen eenrichtingsverkeer op de Elsensesteenweg," herhaalde burgemeester Willy Decourty (PS) maandag in de gemeenteraad. "Het verkeer richting Naamsepoort zal via de Sint-Bonifatiuswijk gestuurd worden terwijl die buurt net wordt opgeknapt door de gemeente."

De geplande heraanleg moet in de eerste plaats de verkeersknoop ter hoogte van de Naamsepoort ontwarren. Daartoe wil het Gewest een busbaan aanleggen op de Elsensesteenweg vanaf het kruispunt met de Vredestraat tot de Naamsepoort. Het autoverkeer richting centrum moet dan via de Vredestraat en de Waversesteenweg, die ook allebei een eenrichtingsweg worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?