UberEATS telt al 400 koeriers in Brussel, Deliveroo ...

| UberEATS telt al 400 koeriers in Brussel.

Ook restaurants met eigen koeriers op UberEats

© Belga
03/07/2019

Voortaan kunnen restaurants die met eigen koeriers werken, hun maaltijden ook via UberEats aanbieden. De maaltijdleveringsdienst zet normaal alleen onafhankelijke bezorgers in, maar stelt zijn platform vanaf woensdag open.

In ons land zijn er volgens UberEats zowat 5.000 restaurants met eigen koeriers die in aanmerking komen om zich aan te sluiten. De app opent woensdag voor restaurants in 150 steden en gemeenten in België, Frankrijk, Italië, Polen, Portugal en Spanje. Verspreid over de zes Europese landen hoopt het platform in zee te gaan met 120.000 restaurants die zelf bezorgers inschakelen.

Restaurants met koeriers zullen bij UberEats lagere servicekosten betalen dan eetgelegenheden die beroep doen op de koeriers van het platform. Voorts zijn er geen andere voorwaarden of beperkingen. Het blijft restaurants ook vrij om via andere websites of platformen maaltijden aan te bieden.

Tijdens piekuren, of om klanten te bedienen in nieuwe wijken, kunnen de restaurants met eigen bezorgers ook steeds een beroep doen op de onafhankelijke koeriers van UberEats. In die gevallen gelden dan wel de normale servicekosten. Wereldwijd werkt UberEats samen met zowat 220.000 restaurants in meer dan 500 steden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Economie , ubereats

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni