Ook studenten gaan brossen voor het klimaat

© PhotoNews
| Klimaatspijbelaars op donderdag 17 januari 2019.

De spijbelende scholieren krijgen na de examens het gezelschap van brossende studenten op de klimaatbetogingen in Brussel. "We steunen de ideeën van Youth for Climate, maar proberen tegen 14 februari met onze eigen eisen te komen."

Dat schrijft De Standaard maandag.

Ook de hogeschool- en universiteitsstudenten willen niet stil blijven zitten. Voorlopig zitten ze gekluisterd achter hun boeken. "De meeste studenten hebben nu examens en kunnen hun stem niet laten horen", zegt Laura Cools, de initiatiefneemster van 'Students for Climate'.

Op 14 februari, de eerste donderdag na de lesvrije week, spoort Cools alle studenten aan om mee te gaan betogen. Van Gent tot Bergen, alle Belgische studenten zouden op de kar springen. Cools, een rechtenstudente op de UGent, komt met een eigen eisenpakket.

"We steunen de ideeën van Youth for Climate zeker, maar proberen tegen 14 februari met onze eigen eisen te komen. Doordat we studenten zijn, kunnen we misschien nog een extra dimensie toevoegen", zegt ze. Eén ding is duidelijk. "Voor ons stopt het niet in mei, we willen zeker doorgaan als het nodig is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?