rood klooster bankje 2 940 667px c jasmijn post

| Bankje in het Rood Klooster (archiefbeeld)

Op bankje uitrusten mag opnieuw vanaf maandag

© Belga
04/06/2020

Vanaf maandag mogen we tijdens een wandeling door Brussel opnieuw op een bankje zitten. Met meer dan 10 mensen picknicken in het park blijft wel verboden.

Woensdag had minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) nog laten verstaan dat op een bankje zitten in een park nog niet was toegestaan. Maar premier Sophie Wilmès (MR) zette donderdag de puntjes op de i.

"Vanaf 8 juni zullen mensen opnieuw op een bankje mogen zitten. Het ministerieel besluit daarover zal aangepast worden", aldus Wilmès in het VRT-radioprogramma De Ochtend. Met meer dan 10 mensen picknicken in het park blijft wel verboden.

Snel nieuwe regering

Premier Wilmès zegt ook dat er samen met andere partijen gekeken wordt naar de economische impact van de gezondheidscrisis. Ze wil daarbij eerst werk maken van een ondersteuningsplan. "Daar zijn we mee bezig. Daarna moeten we over de relance spreken", aldus Wilmès.

De premier herhaalde ook dat ze hoopt dat er snel een nieuwe regering komt. Die regering heeft ook best een "brede meerderheid" en dus moeten PS en N-VA volgens haar mee aan boord. "Ik heb liefst dat de twee grootste partijen van het land meedoen. We staan voor moeilijke tijden. Het is belangrijk dat er een groot draagvlak is. Dan is het normaal dat iedereen aan tafel komt".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , sophie wilmès , pieter de crem , bankjes corona

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni