Operationele reservisten van Defensie in de straten van Brussel

© PhotoNews
| Militairen patrouilleren op straat om de bevolking te beschermen tegen terreur.

De nieuwe capaciteit van de operationele reserve van Defensie zal voor het eerst ingezet worden tijdens een reële opdracht. De reservisten worden in Brussel ingezet tijdens operatie Vigilant Guardian (OVG). Dat maakte Defensie vrijdag bekend.

Afgelopen zomer startte Defensie met een testcase waarbij een reservecapaciteit van een 40-tal reservisten werd opgericht in steun van het Bataljon 12 Linie Prins Leopold - 13 Linie uit Spa, dat momenteel ontplooid is tijdens Vigilant Guardian.

Tijdens hun opleiding werden deze reservisten klaargestoomd om in bewakingsopdrachten met dreigingsniveau of bij nationale crisissen en rampen te worden ingezet. Op termijn is het de bedoeling dat gevechtseenheden over een eigen reserve-capaciteit van een 130-tal militairen beschikken, aldus Defensie.

De reservisten krijgen dinsdag 17 april in het Zuidstation het bezoek van generaal-majoor Marc Thys, commandant van de Landcomponent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?