| Het incident gebeurde op de kruising van de Vierwindenstraat en de Jean-Baptiste De Cockstraat.

Opnieuw een schietpartij in Molenbeek

Jasmijn Post, Kevin Van den Panhuyzen
© BRUZZ - Chris Verhaeghe
20/06/2022
Updated: 20/06/2022 17.48u

In Molenbeek heeft maandagmiddag opnieuw een schietpartij plaatsgevonden. De schietpartij vond plaats rond 15.00 uur in de Vierwindenstraat. Het Brusselse parket bevestigt dat er één gewonde is gevallen.

De schietpartij vond plaats op de kruising van de Vierwindenstraat en de Jean-Baptiste De Cockstraat, in Molenbeek. Het incident vond dichtbij een school plaats. De leerkrachten hebben de kinderen een tijdje binnen gehouden. De politie gaf algauw het signaal dat de kust veilig was, dus de kinderen konden naar huis vertrekken.

Politiemensen zijn rond 16 uur nog ter plaatse en doorzoeken het afgezette terrein. Ze controleren of de voordeuren van de huizen gesloten zijn, kijken onder auto's en in de parkeergarage. Dat meldt een ooggetuige die ter plaatse is aan BRUZZ.

Een BRUZZ-reporter neemt ook waar dat politiemensen een huls oprapen. Dat betekent dat er ten minste één kogel is afgevuurd. Een buurtbewoner heeft vijf schoten gehoord en gezien hoe één persoon gewond raakte aan de arm.

Het Brusselse parket bevestigt dat er één gewonde is gevallen. “De technische recherche van de federale politie is ter plaatse gegaan voor onderzoek”, zegt woordvoerder Martin François. “Het parket heeft ook een ballistisch deskundige aangesteld, alsook een wetsdokter. Het onderzoek loopt en voorlopig geven we geen verdere commentaar."

Volgens de krant Le Soir raakte een vrouw gewond. Zij zou bekend staan voor drugsgerelateerde feiten en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Twaalfde schietpartij dit schooljaar

Afgelopen zaterdag heeft in dezelfde buurt nog een schietpartij plaatsgevonden, in de Paalstraat. Een 20-jarige man raakte toen gewond. Het was toen het elfde schietincident in Molenbeek sinds het begin van het schooljaar. Twee dagen later staat de teller op twaalf.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni