Opnieuw samenscholingsverbod in Molenbeek

© PhotoNews

Vanaf februari geldt er opnieuw een samenscholingsverbod rond Beekkant en het Weststation in Molenbeek. Dat heeft burgemeester Françoise Schepmans (MR) in samenspraak met de politie beslist. Het verbod gaat in vanaf 1 februari.

Ook in 2016 en 2017 was er vanaf maart tot mei een verbod op een bijeenkomst van meer dan drie personen in de gemeente, eerst rond Ribeaucourt en dan rond Beekkant. De burgemeester besliste toen om dat op te heffen omdat de problemen grotendeels opgelost waren.

Nu komt er dus opnieuw een verbod. Dat schrijft de RTBF en wordt aan onze redactie bevestigd door de politiezone West (Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Jette, Ganshoren en Sint-Agatha-Berchem). “We hebben gemerkt dat er problemen zijn met jongeren in de buurt,” zegt politiewoordvoerder Berckmans aan BRUZZ. “Zo zijn er opnieuw veel diefstallen en worden er ook vuilnisbakken in brand gestoken.”

Het verbod duurt twee maanden en geldt voor de buurt tussen Beekkant en het Weststation.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?