Oproep voor vrijwillig medisch personeel gelanceerd in Brussels gewest

© PhotoNews

Personen die momenteel niet actief zijn in de zorgsector, maar wel over de nodige ervaring beschikken, worden opgeroepen om zich vrijwillig in te schrijven op een reservelijst voor het Brussels gewest. Dat meldt Iriscare, de instelling van de Brusselse zorgsector.

Iedereen die een verleden heeft in de medische zorg en die momenteel niet tewerkgesteld wordt, kan zich via een online formulier inschrijven op het Brussels solidariteitsplatform van Iriscare. Het inschrijvingsformulier is makkelijk terug te vinden via de website van Iriscare.

"We zoeken niet naar mensen die boodschappen kunnen doen voor iemand, maar specifiek naar mensen die ervaring hebben in de medische zorgsector. Dat kan gaan van gepensioneerde artsen tot studenten verpleegkunde of mensen die tijdelijk zonder werk zitten", verduidelijkt Sven Heyndrickx, woordvoerder van Iriscare.

De oproep wordt mee gedragen door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (FGC). De vrijwilligers die zich inschrijven op de reservelijst worden ook ingezet in de door de GGC of de FGC erkende zorginstellingen die versterking nodig hebben. Dankzij de reservelijst zullen deze zorginstellingen rechtstreeks kunnen contact opnemen met de ingeschreven personen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?