Het Sint-Pietersziekenhuis, polykliniek op de hoek van de Breughelstraat en de Waterloolaan aan de Kleine Ring

| Het Sint-Pietersziekenhuis bereidt zich voor op het ergste en leidt gepensioneerden op die in de toekomst kunnen inspringen wanneer dat nodig zou zijn.

Sint-Pietersziekenhuis vraagt giften voor beademingstoestellen

© Belga
18/03/2020

Het referentieziekenhuis Sint-Pieter in Brussel doet een oproep aan de mensen om giften te storten voor de uitbreiding van haar dienst intensieve zorgen en de noodzakelijke aankoop van beademingstoestellen. Het Sint-Pietersziekenhuis wil daarmee anticiperen op een stijgende groei van coronapatiënten.

De capaciteit op de dienst intensieve zorgen van Sint-Pieter bedraagt 35 bedden, maar dat willen ze uitbreiden met een tiental plaatsen. Een tweede eenheid werd daarvoor al opgericht, maar essentiële zaken zoals beademingstoestellen ontbreken nog.

Zo'n ultramodern toestel kost 30.000 tot 50.000 euro per stuk. Die zijn noodzakelijk voor patiënten met longproblemen die veroorzaakt kunnen worden door COVID-19.

"Ons ziekenhuis bereidt zich voor op een lange crisis. We anticiperen, want we hebben het aantal van 35 gevulde bedden nog niet overschreden. Maar we willen klaar zijn voor het moment dat het nodig is. Het is eerder een noodkreet ter voorbereiding van wat nog komen kan", vertelt Nathalie Schaar, woordvoerster van het ziekenhuis.

Zware tijden

De ziekenhuizen vrezen nog zware tijden. Dat vertelde algemeen directeur Philippe Leroy zopas nog in een interview met BRUZZ. Maar momenteel kunnen ze in het Sint-Pietersziekenhuis nog beroep doen op voldoende artsen en verpleegkundigen.

Toch worden zorgverleners van verschillende diensten intussen opgeleid om bij te springen op intensieve zorgen. Mocht er dan nog een tekort zijn, dan kan Sint-Pieter ook nog beroep doen op een lijst van vrijwilligers, onder wie een heleboel gepensioneerden. Ook zij worden intussen al opgeleid.

Wie aan het ziekenhuis wil doneren kan dat doen via volgende link.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Veiligheid , Samenleving , coronavirus , beademingsapparatuur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni