Opvangcentrum Porte d'Ulysse nog zeker open tot eind augustus

© Belga
| Het opvangcentrum in Haren.

Het opvangcentrum voor transmigranten in Haren kan minstens tot 31 augustus openblijven. De Brusselse regering trekt daar 360.000 euro voor uit. Het kan wel nog even duren eer dat geld effectief beschikbaar is. In de tussentijd springt de Stad Brussel bij, mocht dat nodig zijn.

Het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen opende in december 2017 Porte d’Ulysse, een opvangcentrum voor transitmigranten. De Stad Brussel staat in voor de huur en onderhoud van het pand, de Brusselse regering betaalde tot 30 juni de kosten van de opvang.

Over de verlenging van de financiering was op 14 juni al een akkoord binnen de Brusselse regering. Het gaat om 360.000 euro, goed voor een verlengde opening tot minstens 31 augustus.

Maar Mehdi Kassou, de woordvoerder van het burgerplatform, zegt nog altijd te wachten op het besluit, waardoor het geld ook effectief vrijkomt. Daarom is er nu een akkoord met de Stad Brussel. Zij staan garant voor de financiering van de dagelijkse werking, totdat het geld van het Gewest beschikbaar is.

“Hiermee kunnen we de ongeveer 700 maaltijden per dag bedelen", aldus Kassou.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?