Opvangcentrum Porte d'Ulysse opnieuw open

© An MissottenBRUZZ
| Maandagnamiddag schortte het Burgerplatform zijn werking voor een tijdspanne van 24 tot 48 uur op naar aanleiding van incidenten zondagavond.

La Porte d'Ulysse in de Brusselse deelgemeente Haren vangt vanaf woensdagavond weer mensen op die een bed voor de nacht nodig hebben, zo heeft Mehdi Kassou, woordvoerder van het Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen, aangekondigd. Het opvangcentrum was sinds maandag gesloten na enkele incidenten.

Dinsdagavond werden nog herstellingen aan het centrum afgewerkt, onder meer aan vensters die zondag verbrijzeld werden. Daardoor kon La Porte d'Ulysse dinsdagavond nog niet opengaan. De toestand in het Maximiliaanpark bij het Noordstation in Brussel is ondertussen weer rustig volgens de ploeg van het Burgerplatform die dinsdagavond ter plaatse is.

Maandagnamiddag schortte het Burgerplatform zijn werking voor een tijdspanne van 24 tot 48 uur op naar aanleiding van incidenten zondagavond. Mensen trachtten zich toen de toegang tot La Porte d'Ulysse te forceren, hoewel alle bedden al bezet waren. Ook in het Maximiliaanpark was er sprake van een "totale verzadiging".

Kassou zei dat er dinsdag veel particulieren naar het Maximiliaanpark afzakten om slaapplaatsen aan te bieden. "Vanavond gaat het heel goed. Veel mensen in het park zijn naar ons toegekomen om hulp aan te bieden voor de problemen", zei hij. Volgens het Burgerplatform lag aantal mensen dat de nacht van maandag op dinsdag bij particulieren doorbracht, ongeveer dubbel zo hoog als gemiddeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?