| O'Tacos in de Elsensesteenweg

O'Tacos op komst in Elsensesteenweg zonder vergunning

KVDP
© BRUZZ
08/06/2019

In Elsene wordt gewerkt aan een nieuw filiaal van de Franse fastfoodketen O'Tacos. Nochtans heeft die voorlopig daarvoor geen vergunning. Vorige week weigerde de gemeente nog een vergunning voor KFC in dezelfde straat, de Elsensesteenweg.

Vlakbij de Naamsepoort zijn er in de Elsensesteenweg al verschillende fastfoodrestaurants, waaronder Quick, McDonald's, Pizza Hut, Hector Chicken en Burger King. Om te vermijden dat de buurt een 'junkfoodwijk' wordt, weigerde het gemeentebestuur van Elsene vorige week nog een vergunning aan KFC, dat een nieuw filiaal wil aan de Naamsepoort.

Honderd meter verderop werkt de Franse fastfoodketen O'Tacos momenteel aan een nieuw restaurant. Maar de nodige vergunningen heeft O'Tacos nog niet, schrijft La Capitale. "Om er een restaurant te openen heeft O'Tacos nog geen vergunning", zegt bevoegd schepen Yves Rouyet (Ecolo), "maar daarvoor wordt binnenkort wel een aanvraag ingediend."

Voor het nieuwe filiaal van O'Tacos voegt de fastfoodketen twee panden in de Elsensesteenweg samen. "Voor die fusie is er wel een vergunning", aldus Rouyet. De komst van KFC in de Elsensesteenweg is overigens nog niet uitgesloten, want de Amerikaanse keten ging in beroep tegen de weigering van de stedenbouwkundige vergunning.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Samenleving , fastfood , o'tacos , Elsensesteenweg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni