Oud-schepen Sint-Agatha-Berchem bezweken aan coronavirus

Cornelis Marievoet met 'zijn pintje'.

Cornelis Marievoet is dinsdagochtend overleden aan de gevolgen van coronavirus. Marievoet was een bekend politiek figuur in Sint-Agatha-Berchem. De CD&V’er was er 10 jaar lang schepen, onder meer van Sport en Nederlandstalige Aangelegenheden, tot hij in 2005 de gemeentepolitiek vaarwel zei. Cornelis Marievoet werd 82.

“Onze pépé was een echte volksmens die graag z’n pintje dronk”, zegt zijn kleindochter Wendy Nicol. “Hij kwam vaak en graag onder de mensen. Daar leefde hij voor. Net daarom is het zo pijnlijk dat hij helemaal alleen gestorven is.”

Voor kleindochter Wendy was haar opa een man uit de duizend. “Hij was heel joviaal. Zo zal ik me hem ook herinneren. Als iemand die altijd klaarstond om anderen te helpen.”

Depressief

Maar de laatste tijd was het vooral pépé zelf die hulp nodig had. Zo verbleef Cornelis Marievoet sinds enkele maanden in woonzorgcentrum Bloemendal in Sint-Agatha-Berchem. “Eerst dachten we dat pépé depressief geworden was door de quarantainemaatregelen. Dat heeft hij tijdens ons laatste skypegesprek ook tegen mij gezegd. Maar dan was hij plots heel verward. Toen we hem na lang aandringen toch konden laten opnemen in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst, bleek hij besmet te zijn met het coronavirus. En hoewel het ziekenhuispersoneel er echt alles aan gedaan heeft om zowel hem als ons te helpen, is het heel snel gegaan."

Cornelis Marievoet heeft vijf dagen intens tegen het virus gevochten, maar dinsdagochtend moest hij zich dan toch gewonnen geven. “We hebben hem met de familie altijd beloofd hem tot het einde bij te staan. Die belofte zijn we niet kunnen nakomen. Het doet pijn te beseffen dat zijn laatste weken op aarde, ook zijn eenzaamste zijn geweest.”

Cornelis Marievoet was tussen 1995 en 2005 schepen in Sint-Agatha-Berchem. Hij zorgde voor heel wat extra sportinfrastructuur in de gemeente én was er verantwoordelijk voor de uitbouw van een Nederlandstalige bibliotheek. Hij werd 82.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?