Ouders eisen schoolstraat in Koekelberg

© cleanair4unesco.wordpress.com
| De kinderen (en hun ouders) van de Unescobasisschool Koekelberg voeren al drie maanden actie voor een betere luchtkwaliteit, hier tijdens het schoolfeest in mei.

De ouders van de Unescobasisschool Koekelberg eisen een schoolstraat. Ze hebben daarvoor 272 handtekeningen ingediend bij de schepen van Mobiliteit. “De school bevindt zich naast de meest vervuilde plek van Brussel”, zeggen de ouders.

Begin volgend schooljaar verhuizen de kinderen van de Unescobasisschool naar de nieuwe campus op de Basilieklaan. “De nieuwe site bevindt zich heel dichtbij de meest vervuilde plek in Brussel, de uitgang van de Leopold II-tunnel aan de basiliek van Koekelberg”, zegt Tine Van Valckenborgh van het oudercomité van de school aan BRUZZ.

“Het is noodzakelijk dat wij onze kinderen vrijwaren van die vuile lucht. Daarom eisen wij een schoolstraat”, gaat Van Valckenborgh verder. Die moet er voor de ouders vanaf 17 september komen, tijdens de Week van de Mobiliteit. In een schoolstraat wordt het autoverkeer geweerd tijdens het halfuur voor en na de schooltijd.

Met de steun van de schooldirectie hebben de ouders van de kinderen 272 handtekeningen verzameld. Die hebben ze vandaag overhandigd aan schepen van Mobiliteit Jean-Pierre Cornelissen (LB).

'Overleg'

"Wij staan open voor dit idee", reageert Cornelissen, "maar deze maatregel vergt overleg met de plaatselijke bevolking, want geen wagens toelaten op de drukke Basilieklaan, zou heel wat problemen met zich mee brengen."

De timing - net voor de gemeenteraadsverkiezingen - is geen toeval volgens de schepen. "Maar ook als het geen verkiezingsjaar zou zijn, blijven de problemen rond luchtkwaliteit", geeft hij toe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?