Overheid vraagt extra waakzaamheid van reizigers uit Noord-Italië

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

De overheid vraagt reizigers die terugkeren uit de regio's Lombardije, Emilia-Romana en Veneto in het noorden van Italië extra waakzaam te zijn omwille van het coronavirus. Wie in die regio's is geweest, zou de komende 14 dagen extra attent moeten zijn voor ziekteklachten zoals koorts, hoest en grieperigheid en moet telefonisch de huisarts raadplegen bij dergelijke symptomen, zo staat te lezen op de website van de federale overheidsdienst Volksgezondheid die specifiek op het virus Covid-19 is toegespitst.

In de drie regio's circuleert het coronavirus al meer dan elders in Europa. Volgens de site is de verspreiding er nog relatief beperkt en is het risico op besmetting nog beperkt. Toch wordt zeker aan reizigers uit die regio's gevraagd gedurende 14 dagen aandachtig te zijn voor ziekteklachten en snel de huisarts te contacteren.

"Dankzij zo'n gezamenlijke waakzaamheid en inspanning kunnen we ervoor zorgen dat we mogelijke coronagevallen in België zo snel mogelijk detecteren en isoleren", luidt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?