Overlast rond Abattoir: meer dan 2.000 pv's in zes maanden

In Kuregem kaarten buurtbewoners overlast rond de Abattoir aan. De voorbije zes maanden stelde politie meer dan 2.000 pv's op in en rond de Abattoir. Veel overlast wordt veroorzaakt door buitenlandse bestuurders.

De voorbije zes maanden heeft de politiezone Zuid 2.119 processen-verbaal opgesteld voor overlast op en rond de site van de Abattoir in Anderlecht, schrijft La Dernière Heure. Die cijfers bevestigt politiewoordvoerster Dorothée Cattrysse aan BRUZZ.

"Het is een drukke wijk met veel verkeersoverlast", zegt Cattrysse aan BRUZZ. "We hebben pv's opgesteld voor allerlei vormen van overlast, van sluikstorten tot verkeersovertredingen zoals dubbelparkeren."

De politie stelt ook vast dat veel overlast wordt veroorzaakt door buitenlandse bestuurders. Zo haalde de politiezone ruim 70.000 euro op door onmiddellijke inningen voor overtredingen van de vierde graad.

31 operaties

De afgelopen zes maanden voerde de politie 31 operaties uit aan de Abattoir. "We werken daarbij onder meer samen met de douane om de vrachtwagens die komen leveren te controleren", aldus Cattrysse.

Volgens haar is de aanwezigheid van politieagenten erg belangrijk. "De overlast is er en buurtbewoners komen bij ons klagen. Wij proberen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?