Overlast Sint-Gorikswijk: 'Stop muziek om middernacht'

Marc De Maeyer aan het Sint-Goriksplein, waar hij woont Marc De Maeyer aan het Sint-Goriksplein, waar hij woont
© Maxine Libaers
| Marc De Maeyer aan het Sint-Goriksplein, waar hij woont.
© Maxine Libaers
| Marc De Maeyer aan het Sint-Goriksplein, waar hij woont.

Twee Brusselse gemeenteraadsleden vragen een audit om de geluidsoverlast aan Sint-Goriks in kaart te brengen. Bewoners hebben geen boodschap aan een nieuwe studie en verwachten vooral concrete maatregelen van het stadsbestuur.

De Sint-Gorikswijk kampt met problemen die het leven, of liever de slaap, van de bewoners verstoren. Gemeenteraadsleden Marie Nagy en Michaël François van Défi dienen daarom een aanvraag in voor een externe audit. Gebaseerd op de vaststellingen die dan gebeuren, moet er een actieplan worden opgesteld om de problemen aan te pakken.

Nagy en François kregen nog geen directe steun van de andere oppositiepartijen, maar Christian Ceux van de partij CDH heeft ook al wel vragen gesteld rond de problemen in de wijk.

Eerder dit jaar schreef BRUZZ al over de geluidsoverlast in de wijk naar aanleiding van de documentaire 'Nuits et jour à Saint-Géry'. De documentaire, gemaakt door het buurtcomité, laat bewoners aan het woord die getuigen over het nachtlawaai.

Concrete voorstellen

BRUZZ sprak met Marc De Maeyer die al 25 jaar in de wijk woont. Hij betwijfelt of een nieuwe audit oplossingen zal bieden: "Een audit hebben we al gehad, de problemen zijn al verschillende keren vastgesteld. Wij willen liever concrete voorstellen."

De aanvraag van Nagy en François bevat al enkele voorstellen tot actie, zoals het invoeren van striktere regels rond de openingstijden en de grootte van de terrassen. De Maeyer zelf heeft ook een mogelijke oplossing in gedachte: "Een verbod op muziek na middernacht zou wel eens de oplossing kunnen zijn. Dat zou al een groot deel van het lawaai elimineren."

De Maeyer benadrukt nog dat er al dialoog is tussen de bewoners en de stad. Vooral het invoeren van de overlastmanager (Maude Glorieux) heeft hier aan bijgedragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?